Competitie


Zaterdag:  16 december

                     
Sportpark: "Militaire Sportterrein"


 

    HaagseHout.gif


KSD/Marine - Haagse Hout


         KSD_Marine.png            Haagse_Hout_tenue.png                      
                                     
                     
      
Scheidsrechter:
A. de Jong


Aanvang: 14:30 uur

           

 

Indeling Haagse Hout 1

Programma 16 december
 
Haz Boys - Wassenaar  
KSD/Marine -  Haagse Hout  
UDO -   Alphia  
SEV -   Roodenburg  
Meerburg -   Football Fact  
WVC -  Oegstgeest  
VVSB Vrij      


 

 

Stand 4e klasse A
1 Oegstgeest.png Oegstgeest 10-28
2 SEV.png SEV 9-23
3 VVSB.png VVSB 11-22
4 Alphia.png Alphia 10-19
5 Meerburg.png Meerburg 10-19
6 Haz_Boys.png Haz Boys 10-14
7 Haagse_Hout_tenue.png Haagse Hout 10-13
8 KSD_Marine.png KSD-Marine 10-12
9 Roodenburg.png Roodenburg 10-11
10 UDO.png UDO 10-9
11 Football_Fact.png Football Factory  10-8
12 WVC.png WVC 10-7
13 Wassenaar.png Wassenaar 9--3


 


Uitslagen 9 december
 
Haagse Hout -  UDO  3-0
Alphia -  SEV  1-2
Football Fact -  WVC  1-2
Roodenburg -  Haz Boys  1-1
Oegstgeest -  KSD/Marine  5-2
Wassenaar -  VVSB AFG
Meerburg was vrij      

 

Nieuwsbrief
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
50 Inschrijvers
Bestuur - Mededeling Voorzitter

Nieuws van de voorzitter, We gaan weer knallen!

Beste  leden, ouders en volgers van Haagse Hout.

Ik hoop dat jullie een fijne zomervakantie hebben gehad en dat jullie weer zin hebben in het nieuwe seizoen.
Het bestuur in elk geval wel. We zijn er weer helemaal klaar voor om van 2017-2018 een geslaagde jaargang te maken.

Er is niet stil gezeten. Een flinke groep vrijwilligers heeft zich onder coŲrdinatie van Jan-Kees tijdens de zomermaanden ingespannen om onze accommodatie op te frissen. Zo is er geschilderd, schoon gemaakt, gerepareerd en overwoekerend groen verwijderd. Lieve mensen, heel erg bedankt voor wat jullie voor onze club hebben gedaan. Het ziet er weer geweldig uit!

Wat mij betreft gaan we volgende zomer weer zo'n geweldige actie uitvoeren.
Als klap op de vuurpijl zijn nu eindelijk de lang gewenste extra kleedkamers geplaatst. Ik hoop dan ook vurig dat de frustraties over overvolle kleedkamers in het nieuwe seizoen flink verminderd zijn.  We gaan hier op een later moment uitgebreider bij stil staan.

Ook de selectie heeft een metamorfose ondergaan. Er zijn spelers vertrokken of gestopt, maar er zijn ook spelers van andere verenigingen en de zondagafdeling bij gekomen. Daarnaast is voor het eerst sinds jaren een aantal jeugdspelers doorgestroomd naar de selectie en is de gemiddelde leeftijd omlaag gebracht.

Voor de technische staf ligt er de uitdaging om een eenheid te smeden en voor een zo hoog mogelijk positie op de ranglijst te strijden. Naast de vertrouwde gezichten in de technische staf; Stefan Groeneveld (leider 1), Peter Rombouts (grensrechter 1) en Brigitte Vollering (verzorgster) zijn hier ook veel nieuwe gezichten. Fred v.d. Luitgaarden (hoofdtrainer), Patrick Vink (assistent-trainer), Bert Korte (trainer 2), Willem van Dijk (leider 2) en Dennis Schouten (grensrechter 2).

De dames zijn inmiddels ook weer begonnen aan de voorbereiding. Met het enthousiasme dat de oranje leeuwinnen de afgelopen zomer in Nederland heeft los gemaakt hebben we de hoop dat onze dames het goede voorbeeld gaan volgen en er met trainer Dennis Dirksen een mooie jaargang van zullen maken.

Bij de jeugd zijn er ook veranderingen; helaas hebben wij geen onder 19 kunnen inschrijven, maar het talent wat er achter zit is veelbelovend. Soebhas Ramdan gaat zijn kennis, ervaring en energie in onze toekomst van onder-17 stoppen en Jeffrey v.d. Molen in onder-15.
Voor de jonge jeugd zijn er nieuwe wedstrijdvormen. Onder 9 gaat op een kwart veld 6 tegen 6 spelen. Ik ben heel benieuwd welke ervaringen we hiermee zullen opdoen.

Verder valt nog te melden dat we deze jaargang starten met een nieuwe kledinglijn.
Wij zijn in zee gegaan met Beltona en verwachten dat onze teams er weer pico bello uitzien.

Ik wens jullie allemaal veel succes, sportiviteit en plezier.
Albert Blok

 

 

Nieuws van de voorzitter "Het zit er weer (bijna) op"

Beste leden en volgers van Haagse Hout,
Dit was 'm alweer. De competities zijn klaar en de laatste officiŽle wedstrijd van dit seizoen is afgelopen, zaterdag gespeeld door onze Jongens Onder 9 die in de finale van de KNVB Beker stonden.
En wat denk je?..... Gewonnen met 3-1! De toekomst zit gebeiteld met deze cupfighters! 

De jaargang 2016/2017 is in mijn beleving omgevlogen. Als ik zo terug denk dan zal op het sportieve vlak deze jaargang niet als een van succesvolste in mijn herinnering blijven hangen, maar op verenigingsgebied hebben wij wel degelijk stappen voorwaarts gezet.

Zo begonnen we het seizoen al met de introductie van de mogelijkheid om PIN betalingen te kunnen doen. Het is nu al niet meer weg te denken en lijkt alsof het al jaren zo is. Ook werd de kantine opgefleurd met nieuw meubilair. Dit lijkt ook alweer een tijd geleden.

Het seizoen sloten wij af met de traditionele Vriendendag, waarvan ik nog steeds aan het bijkomen ben. Wat ben ik op dit soort dagen dan trots om voorzitter te mogen zijn van deze mooie club. We moesten een deelnamestop introduceren, want met 18 teams was het maximum bereikt. De vrijwilligers die de hele dag in touw waren, de perfecte sfeer en dit alles werd beloond met schitterend weer. Ik heb geen wanklank gehoord, het was top!

Accommodatie
Haagse Hout is inmiddels een grote club geworden. Met ruim 500 leden behoren wij in de top tien van Den Haag. Met ons kader en medewerkers laten wij zien dat wij in onze organisatie groeiende zijn. Dat is ook nodig om in het huidige voetballandschap overeind te blijven, dus daar gaan we vooral mee door. De keerzijde van de groei is dat wij steeds vaker tegen de grenzen van onze capaciteit aanschuren. Het is vooral zaak om creatief met de ons ter beschikking staande vierkante meters om te gaan. Daarom is de fietsenstalling verplaatst naar het toegangspad om plaats te maken voor twee extra kleedkamers. Als alles volgens plan verloopt wordt dit in de komende maand gerealiseerd. Twee extra kleedkamers verschaft ons in elk geval weer wat lucht om onze gasten naar behoren te ontvangen. Het is nog steeds geen luxe want met onze groeiende dames/meidentak zitten we met 6 kleedkamers nog steeds aan de krappe kant.

Sponsoring en kleding
Onze kledingleverancier en tevens sponsor FraMe Sport heeft zijn activiteiten gestaakt.
Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar een nieuwe partij die ons van kleding en voetbal benodigdheden gaat voorzien.
Hierin zijn wij geslaagd. Ook is er voor het eerste team een nieuwe shirtsponsor gevonden. Binnenkort komen wij hierop uitgebreid terug.

Daarnaast zal het de oplettende bezoeker vast opgevallen zijn dat er zo rond de 30 nieuwe reclameborden zijn geplaatst. Hier zijn we bijzonder blij mee. Sponsoring is een belangrijke bron van inkomsten voor onze club. Na een aantal (zeer) magere jaren is het mooi om te zien dat dit in de lift zit. Er is trouwens nog ruimte beschikbaar voor sponsoring in diverse vormen tegen billijke tarieven dus, als je iemand weet......

De selectie
Om maar een clichť uit de kast te trekken; het is niet het seizoen geworden waar wij in het begin van het seizoen op gehoopt hadden.
Dat kan natuurlijk gebeuren, het blijft voetbal en het kan niet elke dag feest zijn.
We gaan natuurlijk wel proberen om het volgend seizoen beter te doen.
Momenteel wordt er hard gewerkt om de selectie vorm te geven en daar hebben we alle vertrouwen in.

Tot volgend seizoen
Er staat nog een activiteit op het programma en dat is het jeugdkamp. De reis gaat dit jaar naar Texel. Ik wens alle deelnemers veel plezier en mooi weer en alle andere lezers van dit stuk een fijne vakantie en tot gauw!

Namens het bestuur,

Albert Blok, voorzitter.

 

 

 

Nieuws van de voorzitter (19-8-2016)
 

Seizoen 2016/2017 gaat beginnen!

En hup, voorbij zijn de vakanties alweer.
Ik hoop dat jullie allemaal genoten hebben en het batterijtje weer opgeladen is.
Volgens mij gaan we een mooi seizoen tegemoet, want ik ben de laatste weken een aantal keer op de club geweest en de energie komt je tegemoet zodra je het pad op loopt. Ik heb er weer zin in!

Momenteel zitten we in de tweede week van de Olympische Spelen en zijn we aan het einde van de sportzomer.
Het hangt er vanaf hoe je ernaar kijkt, maar ik heb vele leerzame momenten voorbij zien komen.
Bijvoorbeeld dat je net als Wales, Noord-Ierland en IJsland zonder al te veel talent veel succes kunt boeken met passie en teamgeest.
Maar ook dat je met veel talent maar zonder de juiste focus je dromen in rook op kunt zien gaan. Vraag dat maar aan Yuri van Gelder.

Verfrissend is het om te zien hoe in andere takken van sport de beslissingen van scheidsrechters en jury's geaccepteerd en gerespecteerd worden.
Ik zag bijvoorbeeld dat judoka Marhinde Verkerk een straf wegens passiviteit kreeg en hierdoor uit het toernooi lag. Ze zocht de fout enkel bij haarzelf. Dat vond ik heel bijzonder.
Ik weet zeker dat een voetbalscheidsrechter niet zomaar weggekomen zou zijn met zo'n beslissing.

Daar kan de voetbalwereld nog wel een voorbeeld aan nemen.
Met de amplitude van Sanne Wevers storten wij ons een nieuw seizoen in. Het eerste veld is weer geopend en net als vorig jaar weer van lijnen voorzien door Peter Rombouts, Ed Juyn,
Renť van Nunspeet, Thijs Quispel en Kees Romeijn. Bedankt mannen, het ziet er weer prima uit.

De Selectie heeft een facelift gehad. 16 nieuwe gezichten mogen wij verwelkomen in ons vlaggenschip dat dit jaar onder leiding van ook al een nieuwe trainer staat. Othman van Deutekom is al met veel energie aan de slag om er samen met Bas Ramdhan een mooi seizoen van te maken. Veel succes heren!

De lagere teams zijn helemaal niet te stoppen. De hele zomer hebben zij elke donderdagavond lekker een balletje getrapt en zijn zij klaar om weer een nieuw seizoen te beginnen.

Ook de Dames hebben een make-over doorgemaakt. Zowel de dames als de meiden van de B kwamen zelfstandig te krap in de bezetting te zitten. Deze teams zijn nu samengevoegd en zitten nu dus lekker ruim in de speelsters. Met de nieuwe trainer Dennis Dirksen gaan ze er er weer vol voor. Ook jullie veel succes dames!

Ook de Jeugd staat al weer te popelen. Net als vorig seizoen hebben wij weer 20 jeugdteams die ik natuurlijk weer heel veel succes en plezier wens.

Dan nog een paar mededelingen van huishoudelijke aard:
Martijn Vollering heeft de cijfers van seizoen 2015/2016 al klaar. Ik kan me niet herinneren dat dit bij Haagse Hout ooit zo snel geweest is. De kascommissie kan zich hier nu over buigen en binnenkort kunnen wij een datum voor de Algemene Ledenvergadering vaststellen.

Zoals vast wel bekend is, beschikt onze club over een AED apparaat. Alweer vijf jaar geleden werd dit aangeschaft en er is toen een uitleg gegeven. Je hoopt dat ding natuurlijk nooit nodig te hebben,
maar na vijf jaar leek het ons een goed idee om weer eens een instructieavond te organiseren zodat men weet hoe te handelen in het geval van hartfalen. Deze avond wordt gehouden op vrijdag 30 september.
Als je hieraan mee wilt doen, kun je je opgeven bij Brigitte Vollering. Wel een beetje snel, want er zijn maar 12 plaatsen en vol = vol. De kosten hiervan zijn voor Haagse Hout.

Voor de planning van vrijwilligerstaken gaan we het nieuwe seizoen werken met de applicatie van Sportlink. Zoals tijdens de ALV van vorig jaar is besloten kan op iedereen een beroep gedaan worden om bij te dragen
aan het draaiende houden van onze club. Schrik dus niet als je een mailbericht krijgt dat je bent ingedeeld voor bijv. een bardienst.

Dan ga ik nu nog even 10 dagen van de zon genieten. Tot snel weer.

Albert Blok

 


 

Nieuws van de voorzitter (2-6-2016)

Het voetbalseizoen 2015-2016 is ten einde en eerlijk gezegd ben ik wel toe aan een pauze.
Want wat is er veel gebeurd de afgelopen jaargang. Op voetbaltechnisch-, organisatorisch-, maatschappelijk-, evenementen- en accommodatiegebied hebben we flinke stappen gezet en er gaan nog flinke stappen volgen; want (ik heb het al eens eerder gezegd) een vereniging is net als je huis. Het is nooit af en je bent nooit klaar.

Het leuke is dat je gedurende een seizoen eigenlijk niet eens zo goed in de gaten hebt waar we allemaal mee bezig zijn, maar als je even de tijd neemt om terug te kijken kom je toch aan een hele waslijst.

Op het gevaar dat ik een aantal zaken vergeet te benoemen waag ik het er toch op.

Voetbaltechnisch
Zoals jullie wel weten heeft ons eerste elftal het niet gered in de nacompetitie. De doelstelling (minimaal) nacompetitie werd dan weliswaar gehaald, maar het was een rommelig seizoen met een trainerswissel en langdurige blessures. Wekelijks moest het team op meerdere plaatsen gewijzigd worden en dat kwam de vastigheid niet ten goede. Enfin, het kan niet altijd feest zijn. Dikke streep eronder en volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen.

De overige teams hebben lekker meegedraaid in de competitie en wat mij vooral trots maakt is dat wij dit seizoen (op een gestaakte wedstrijd na) geen tuchtzaken hebben gehad. Dat is mooi. Dan hebben jullie begrepen dat voetbal gaat om sportiviteit en respect en bovenal veel plezier. Chapeau!

Bij de jeugdafdeling zijn de D1, de D2 en de F3 kampioen geworden. Het aantal jeugdleden blijft maar groeien en volgend seizoen hebben wij ook een A elftal. Dat is mooi, want het wordt hoog tijd dat er weer jeugdspelers gaan doorbreken en onze selectie komen versterken.

Organisatorisch
In het bestuur zijn de poppetjes hetzelfde gebleven, maar in het nieuwe seizoen zullen er een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. In het begin van het volgende seizoen kom ik hierop terug. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten zal er een technische commissie komen die het bestuur op voetbalgebied zal adviseren. De vacature "Voetbalzaken" zal dan ook niet meer ingevuld worden.

Ook op accommodatiegebied en sponsorgebied zullen er wijzigingen komen. Zoals gezegd, ik kom hier later op terug. Over organisatie gesproken. Ik ga op zaterdagochtend wel eens kijken als onze jeugd thuis speelt. Het komt geregeld voor dat er dan 19 wedstrijden gespeeld moeten worden. Dat begint dan al om half 9 met 4 F-wedstrijden en gaat de hele dag door totdat om kwart over 4 de oudste jeugd de dag mag afsluiten. Jongens en meisjes door elkaar en dat allemaal op 2 velden en met 4 kleedkamertjes. Hoe Monica, Thijs, Kees en Ed dit allemaal managen is een krachttoer van jewelste.

En wat dacht je van alle overige vrijwilligers? Al die wedstrijden moeten een scheidsrechter hebben en de honderden mensen die op zo'n dag ons complex bezoeken moeten ook wat te eten en drinken kunnen bestellen. Onze fantastische barmedewerkers maken dit mogelijk. Wil je trouwens deel uitmaken van onze super barploeg laat dit dan even weten. Na uitgebreide screening en een strenge sollicitatieprocedure zullen wij overwegen of ook jij achter de bar mag staan.

Maatschappelijk
Het is niet bij iedereen bekend, maar onze accommodatie wordt ook gebruikt door drie scholen voor buitengym of voor speciale voetballessen. Ook de Brandweer maakt gebruik van ons veld om fit te blijven en op dinsdag en donderdagavond komen om half 10 nog een studenten trainen van de Haagse vestiging van de Leiden University.

Op donderdag 26 mei is er een sport- en speldag geweest voor alle kinderen uit de wijk en ook onze vrienden van Midin en Voor Welzijn houden regelmatig evenementen op ons complex.

Zo moet onze vereniging ook zijn. Uiteraard staat de voetbalsport voorop, maar wij hebben een open blik naar buiten en willen graag een rol spelen in de buurt.

Evenementen
Sorry, ik ga er zeker een paar vergeten maar het waren er ook zoveel....
We hadden met het Oktoberfest en het Helden- en Schurkenfeest twee fantastisch gekke feestavonden. Ook de Bluesliefhebbers zijn weer verwend met twee avonden vol spetterende Bluesmuziek. De jaarlijkse toppertjes Vriendendag en Gerritse-toernooi waren wederom een groot succes. De Medewerkersavond werd weer in ere hersteld. En niet te vergeten het Johan Davids darttoernooi.

We hebben een KNVB avond voor leiders gehad met een grote opkomst waar de bezoekers erg positief over waren. De Bingoavonden voor jeugd en volwassenen, het Sinterklaasfeest, het Kerstdiner, de sport- en speldag, de toernooien en onze jeugd gaat nog op kamp. Alle organisatoren en medewerkers: Jullie hebben fantastisch werk geleverd! Bedankt voor jullie inspanningen en wat mij betreft; ga zo door!

Accommodatie
We hebben een paar financiŽle tegenvallertjes gehad omdat een aantal zaken aan het einde van de levensduur was gekomen en dringend vervangen moesten worden. Zo is er een nieuwe afzuigkap in de keuken gekomen en zijn de verwarmingsketel en boiler van de kleedkamers vervangen. Gelukkig is Haagse Hout financieel sterk genoeg om dit te kunnen realiseren, maar het waren kosten die niet voorzien waren. We gaan er vanuit dat we er nu weer jaren mee voort kunnen.

Verder is de commissiekamer opnieuw ingericht en kunnen alle wedstrijdformaliteiten daar worden afgerond. Persoonlijk vind ik dit een flinke verbetering.
Er zijn ook twee professionele dartbanen aangelegd. Mocht je toevallig weten dat er teams een eigen thuishaven zoeken, geef dit dan even door aan een van de bestuursleden.

De laatste verbetering is dat het houtwerk van de kantine opgeknapt en geschilderd is. Het ziet er weer picobello uit.

Een dezer dagen zal er een nieuwe kassa worden geÔnstalleerd. Deze kassa biedt ons veel meer mogelijkheden. Ons voorraadbeheer wordt hier op aangesloten en diverse handmatige administraties kunnen komen te vervallen. Tevens is het vanaf het nieuwe seizoen mogelijk om te pinnen.

As we speak wordt er deze maand gewerkt aan het houtwerk van de kleedkamers. De dakranden en raampjes worden vervangen of gerepareerd en ook het kalkhok krijgt een nieuwe deur.

Zo ik ben klaar. Als je dit zo terugleest ben je wel toe aan een break. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan het in woorden, daden of financieel ondersteunen van onze club hartelijk bedanken en ik wens iedereen een fijne zomer toe.

voorzitter, Albert Blok

 


 

Oproep via de  Media

 

Media_nieuws_kleedkamers.png

 

 

 

 

Nieuws van de voorzitter
 

albert_blok.jpg

 

 

 

Nieuws van de voorzitter
De winterstop is achter de rug, de afkeuringen worden minder, het wordt weer langer licht. We gaan het voorjaar tegemoet! Alle teams doen lekker mee in hun competitie en ons vlaggenschip heeft promotie nog steeds in eigen hand. Ik kan de oorzaak niet benoemen maar wel constateren dat Haagse Hout aan het swingen is als nooit te voren.
Elke week komen zich nieuwe leden aanmelden. Bij de jeugdafdeling hebben we zelfs een wachtlijst. Haagse Hout timmert gigantisch aan de weg!

Groei is goed! Maar groei neemt ook groeipijnen met zich mee. Onze accommodatie groeit niet. Wij kunnen dan ook niet voorkomen dat er teams kleedkamers moeten delen en de uren dat je op het veld kan staan zich uitsluitend tot de wedstrijdlengte en trainingsuren die gepland zijn beperken. Als iedereen zich dit realiseert en begrip voor de ander heeft komen we hier met zijn allen wel uit.

Een ander aspect van de groei van een vereniging is dat het ledenaantal sneller groeit dan onze organisatie. Wij staan dan ook altijd open voor helpende handen want een voetbalclub bestieren gaat niet vanzelf. Als je een paar uurtjes per week aan je club kunt besteden, laat het me weten. Er liggen nog voldoende taken met smart te wachten om vervuld te worden. Wordt medewerker van de club, je krijgt er waardering en voldoening voor terug.

Met zoveel mensen op een beperkte accommodatie is het zaak om de boel schoon en leefbaar te houden.

Jan Kees de Kramer maakt op maandag en vrijdag de kleedkamers spik en span. Cees Romeijn zie  je  regelmatig de prullenbakken legen. Nog vele anderen snappen heel goed dat er na hun weer een ander team van de kleedkamers gebruik moet maken. Help deze mensen die zich belangeloos inzetten alsjeblieft een handje. Gewoon door afval in de prullenbak te gooien en peuken in de asbakken. Er staan er ruim voldoende op ons complex.

SPONSORING
Al eerder hebben jullie op deze site vernomen dat Ad Struijvť helaas is overleden. Ad hield zich de laatste jaren bezig met het benaderen en onderhouden van contacten met sponsors. Naast contributieinkomsten (hierover verderop meer) en barinkomsten is sponsoring de derde pijler waar onze club op steunt. Sponsors zijn belangrijk en wij hebben ze hard nodig. Vooralsnog zal John Vollering het gat dat Ad achterliet proberen op te vullen, maar wij hebben zowel sponsors als een goede organisatie hiervoor nodig.

EVENEMENTEN
We hebben er al een flink aantal gehad dit seizoen, maar we zijn er nog lang niet. Op de agenda voor dit seizoen staan onder andere nog de Biertest, jeugdbingo, Helden- en Schurkenfeest, Medewerkersavond, Bluesavond, Gerritsetoernooi, Jeugdkamp, KNVB ouderavond, jeugdtoernooien en natuurlijk de Vriendendag. Waarschijnlijk ben ik zelfs nog een paar vergeten. Soms denk ik wel eens dat we vaker evenementen hebben dan wedstrijden, maar dat is onzin natuurlijk. In de organisatie van het aantal evenementen zien we ook weer terug hoe "Alive and Kicking" onze club is. Ik wil mijn waardering uitspreken voor alle mensen die hun inzet geven aan al deze evenementen. Klasse mensen!

TECHNISCHE STAF
Insiders weten het natuurlijk al lang, maar het is nog even goed om te melden. Voor het seizoen 2016/2017 hebben wij Othman van Deutekom aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Othman zal zich gedurende dit seizoen al regelmatig laten zien om kennis te maken met spelers en medewerkers van Haagse Hout. Daarnaast zijn wij erg blij dat Soebhas "Bas" Ramdhan zijn contract als tweede trainer heeft verlengd.

Soebhas gaat zijn vierde seizoen in en behoort inmiddels tot de inventaris van Haagse Hout. Met zijn authentieke stijl weet hij van 16 individuen een team te maken en is hij van grote waarde in de technische staf.

Last but not least kan ik melden dat Brigitte Vollering volgend seizoen wederom de verzorgster zal zijn. Ik weet niet precies voor het hoeveelste jaar zij deze taak op zich neemt, maar als je de moeder van de selectie wordt genoemd mag de importantie van haar rol wel duidelijk zijn. Het is misschien wat vroeg, maar alvast veel succes en een fijne samenwerking.

Volgend seizoen hebben wij weer een A-jeugd elftal. Wij zijn nog op zoek naar een trainer die onze talenten kan klaarstomen om bij de senioren aan te sluiten. Als hier meer nieuws over te melden is, dan laten wij dat uiteraard weten.

CONTRIBUTIE
Nu even een mededeling van serieuze aard. Van onze penningmeester Martijn Vollering kreeg ik een lijstje met de status van de contributie. In het begin van dit seizoen is er een incassobatch fout gegaan, maar dat neemt niet weg dat wij inmiddels in het derde kwartaal zijn beland. Ik ben teleurgesteld.

Iedereen die lid is van een vereniging weet dat hij/zij contributie moet betalen. Het seizoen is in september begonnen en toch zijn er nog leden die niets betaald hebben. Hallooooo, wakker worden. Je weet toch ook zelf heel goed dat je moet betalen? Beetje flauw als je gaat zitten wachten tot je een keer aangesproken wordt toch? Neem je verantwoordelijkheid. Voor niks gaat alleen de zon op. Gelukkig houden de meeste leden zich aan hun verplichtingen, maar voor de wanbetalers onder ons (je weet dat zelf het beste) :

Iedereen die voor het eind van deze maand niet minimaal 3 kwartalen heeft betaald en geen afspraak met Martijn heeft, heeft per 1 maart een speelverbod. Dit is geen dreigement maar een belofte. Ik kom je desnoods persoonlijk van het veld afsleuren.

TEGENVALLERS
Financieel gaan we verder wel lekker met de club. Dat moet ook want we willen een keer de sprong maken naar een sterk verbeterde accommodatie en daar heb je nu eenmaal geld voor nodig.
We hebben helaas dit seizoen te maken met een aantal uitgaven waar we niet onderuit konden. Vlak voor de winter begon begaf de verwarmingsketel voor de kleedkamers het. Gelukkig hebben wij hier niet lang last van gehad en is dit opgelost.

Ook de afzuigkap in de keuken had zijn langste tijd gehad. Na 30 jaar trouwe dienst ergerde veel mensen zich aan de piepende bijgeluiden die hij produceerde. Dit is gelukkig verleden tijd. Jan van Cuijk heeft in beide gevallen ervoor gezorgd dat de noodzakelijke vervangingen tegen een redelijke prijs hebben plaatsgevonden.

COMMISSIEKAMER
Wat zit er eigenlijk achter die deur naast het damestoilet? Dat is de commissiekamer, maar die zit altijd op slot. Hier stonden altijd drukapparatuur en voorraadkasten en allerlei zaken die we nergens anders kwijt konden. Vanaf nu is de commissiekamer geopend. De computer die in de bestuurskamer stond om de wedstrijdformulieren is verhuisd en heeft een zusje gekregen. Nu staan er in de commissiekamers twee computers ter beschikking om de digitale wedstrijdformulieren te vullen en hoeven aanvoerders en leiders zich niet meer in een rij op te stellen om eindelijk eens bij de computer te komen. Peter Rombouts en Jan van Cuijk hebben een prachtige extra ruimte gecreeerd.

Bedankt heren!

Bovenstaand stuk is weer langer geworden dan dat mijn bedoeling was. Sorry hiervoor, maar bij zo'n swingende club valt ook bijna niet te beschrijven wat er allemaal gebeurt.
Albert Blok

 


 

 

Nieuwjaars toespraak van de voorzitter Albert Blok

Dames, heren, meisjes en jongens,

Wat fijn om te zien dat de opkomst op deze nieuwjaarsreceptie zo goed is. De afgelopen jaren was de opkomst niet zo geweldig en we hebben ons in het bestuur afgevraagd of we dit nog moeten organiseren, want als er nauwelijks animo is, waar doe je het dan voor? Gelukkig laat de opkomst van vandaag een stijgende lijn zien en dat is een mooi signaal!

"Stijgende lijn" is de rode draad die we met onze mooie club te pakken hebben en niet meer loslaten.

We stijgen in seniorenleden
We stijgen in jeugdleden
We stijgen met meisjesvoetbal
We stijgen met onze financien
en als het even meezit stijgen we straks ook met ons eerste elftal naar de derde klasse.

Momenteel hebben wij 540 leden. Zeker voor deze tijd is dat veel. Elk jaar wordt het aantal clubs in onze regio minder. De sterke clubs blijven over en daar hoort Haagse Hout zeker bij.
Dat is op zich goed nieuws, maar ook slecht nieuws. Waarschijnlijk wordt de herinvoering van de vijfde klasse een feit en zullen daardoor de reisafstanden worden vergroot.
Ook de populariteit van het zaterdagvoetbal gaat zijn tol eisen. Het is een kwestie van tijd dat je niet meer zelf kiest of je op zaterdag of op zondag speelt, maar dat de KNVB een weekend-programma ala de Eredivisie zal samenstellen.

Met de invoering van de tweede-divisie zal een begin worden gemaakt en dat zal verder doordruppelen naar de lagere afdelingen van de voetbalpiramide.
Allemaal ontwikkelingen die we aan zien komen en waar we ons dan ook moeten voorbereiden.

Ook met jeugdvoetbal zullen we moeten aanhaken.
Mooi verhaal hoor; onze jeugd. Wij hadden laatst de KNVB op visite en Monica vertelde dat we 40 verschillende nationaliteiten in de jeugd hebben en daar gewoon een kerstdiner mee orgineren doordat iedereen een eigen gerecht mee moet nemen. Ze vielen nog net niet van hun stoel. Bij ons vinden we dat helemaal niet bijzonder, maar dat is het wel! Ik ben van mening dat de nederlandse maatschappij een voorbeeld kan nemen aan hoe onze club met diversiteit omgaat.

Daar zit ook echt onze kracht! We zitten in een wijk die de laatste jaren niet de aandacht heeft gekregen. In Mariahoeve wonen veel bejaarden en mensen van buitenlandse komaf. Kinderen worden geboren en kunnen er niet voor kiezen onder welke omstandigheden. Er zijn vele voorbeelden te noemen van kids die een belabberde thuissituatie hebben, maar op onze club gewoon kind kunnen zijn en kunnen genieten van de voetbalsport. Dat vind ik geweldig om te zien!

Anderzijds kunnen wij niet alleen maar aan de sociale kant bezig zijn, maar moeten wij ook voetbaltechnisch stappen moeten maken. Komend jaar zullen wij dit zeker doen.
Financieel willen wij komend jaar doorpakken. Dat betekent zuinig zijn met uitgaven en onze inkomsten vergroten. Verder blijven wij kort op de contributieverplichtingen zitten. Alles met maar 1 doel; om op een van de volgende nieuwjaarsrecepties te kunnen aankondigen dat de eerste paal van nieuwbouw wordt geslagen.

Ik ben bijna klaar met mijn verhaal, maar nog even over het eerste elftal.
Na het vrij plotselinge vertrek van Ruud van Zuijlen hebben wij Patrick Vink bereid gevonden om tot de winterstop de honeurs waar te nemen.
Je ziet het wel vaker, maar door omstandigheden onstaan vaak de meest ideale situaties.

De klik tussen Patrick en de groep is geweldig en de spelersgroep heeft het bestuur gevraagd om alles in het werk te stellen om door te kunnen gaan met  Patrick. Dit kan alleen na toestemming van de KNVB, hetgeen we hebben aangevraagd.
Wij zitten nu in de winterstop met 1 puntje achterstand en krijgen op Roodenburg na alle concurrenten nog thuis. We hebben dus alles in eigen hand.
Het zou mooi zijn als jullie ook jullie clubhart laten spreken en de mannen van Patrick komen bewonderen. En als je dat niet wilt, dan ga je maar lekker aan de bar staan en op die manier de club steunen.

Dan wil ik graag afsluiten om jullie allemaal een gezond en gelukkig 2016 te wensen.
Proost!

 

2016, we komen eraan!

Beste leden,

Welkom in het nieuwe seizoen. De vakantietijd is weer achter de rug, dus het is de hoogste tijd om de stoute (voetbal)schoenen weer aan te trekken.

Een voetbalclub leiden is net als je woning. Je bent er nooit klaar mee, er is altijd (veel) te doen.
 

Vanaf deze plek heb ik dat al regelmatig verteld en veel bijval van jullie gekregen. Mooi om te zien dat de jullie allemaal betrokken zijn bij onze club, want Haagse Hout dat zijn we samen!

Over medewerking van leden en vrijwilligers hebben wij over het algemeen geen klagen. Het is alleen slecht gestructureerd en pas op het laatste moment geregeld. Van het idee van "het komt wel goed" moeten wij af.

Het geeft stress bij de verantwoordelijken en zet welwillende leden voor het blok. Wij gaan dit zeker aanpakken en dit seizoen een nieuw vrijwilligersbeleid introduceren. Hierin ligt de focus op het goed regelen/communiceren en duidelijkheid. Verwacht geen boetesysteem zoals bij andere clubs, maar gewoon een paar uurtjes per seizoen steken in je eigen cluppie. Binnenkort komen wij hierop terug.


Hebben jullie het al gezien? De mooie lijnen op veld 1 zijn er niet vanzelf op gekomen. Ed Juyn, Peter Rombouts, Cees Romeijn, Thijs Quispel en Renť van Nunspeet hebben er voor gezorgd dat ons hoofdveld weer van perfecte lijnen  is voorzien.  Bedankt heren!

Ook hebben wij nieuwe trainingsdoeltjes. Grotendeels gesponsord door Nationale-Nederlanden. Hier wordt inmiddels al veel gebruikt van gemaakt.

Deze doeltjes hebben de naam "anti-vandalismedoeltjes" te zijn. Nou weet ik dat de gemiddelde Haagse Houter een uitdaging niet uit de weg gaat, maar het is niet de bedoeling om te testen of ze hun naam eer aan doen. Jullie weten wel wat ik bedoel.

Ons ledental blijft maar groeien. Dit seizoen mogen wij een nieuw team op de zaterdag verwelkomen. Zij gaan dit jaar als Zaterdag 3 de competitie in. Het elftal is een combinatie van oudgedienden en nieuwe leden en ze zijn zeer enthousiast. Mannen welkom en maak er een leuk seizoen van.

Alle senioren teams zitten goed in de spelers. Alleen de Zondag veteranen en de dames kunnen nog versterking gebruiken. Dus als je iemand in die categorie tegenkomt......

Voor het eerste elftal is de competitie alweer begonnen. Met de nieuwe trainer Ruud van Zuijlen verwachten wij minimaal een evenaring van de resultaten van vorig seizoen. Het wordt tijd dat ons vlaggenschip zijn partijtje mee gaat blazen in de derde klasse. Ter ondersteuning is ook de ballenactie weer van start gegaan. U weet wel, die geinige kleine balletjes die boven de bar hangen en voor maar 50 euro voorzien worden van uw (bedrijfs)naam.

Zie verderop op deze site voor de details.

Feestjes!

Ik heb ze al weer bij elkaar zien zitten, de leden van de evenementencommissie. Zij hebben al weer het jaar volgepland met allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook zal dit jaar de medewerkersavond weer in ere hersteld worden. Wij mikken op 6 februari. Communicatie over de diverse evenementen en activiteiten volgt binnenkort. Like ons trouwens op Facebook, dan weet je het nog eerder! 

Ook bij de Jeugdafdeling is de voorbereiding en het bekerprogramma begonnen. We beginnen met 19 jeugdteams en een aardig gevulde wachtlijst.

Mooi he? Vlak na het ontstaan van Haagse Hout hadden we maar 1 jeugdelftal en nu een wachtlijst. Zijn we goed bezig of zijn we goed bezig?!!  

De Algemene Ledenvergadering hebben we als bestuur gepland op donderdag 29 oktober a.s. (definitieve bevestiging volgt nog!). Op deze avond zullen wij terugkomen op het vrijwilligersbeleid en zullen wij de vergadering instemming vragen voor een korting op de contributie voor senioren die voltijd student zijn van 50%. 

Ik wens iedereen een gezellig en sportief seizoen!

Albert Blok


 

 

 

Van de voorzitter "De laatste loodjes"

Beste leden en Haagse Hout-volgers,

De competities lopen ten einde of zijn al afgelopen.
Voor het ene team was het het een groot succes, voor het andere team vielen de prestaties misschien wat tegen.
Natuurlijk is winnen veel leuker dan verliezen, maar plezier en sportiviteit zijn voor de recreatieve teams het belangrijkst.
In elk geval wil ik alle kampioen teams feliciteren met het behaalde resultaat.

Ons vlaggenschip heeft de nacompetitie bereikt en de eerste wedstrijd met een prima resultaat afgesloten.
In de spannende wedstrijd werd in en tegen Gouda een keurige 1-2 overwinning geboekt.
Dit betekent dat Haagse Hout 1 alles in eigen hand heeft en op 30 mei de promotie kan afdwingen in de thuiswedstrijd tegen Maasdijk.
Ik roep dan ook alle Haagse Houters van jong tot oud op om onze jongens aan te komen moedigen. Dit kan weer een prachtige dag worden!

Op Hemelvaartsdag hebben wij onze traditionele Vriendendag gehad. Het weer zat lekker mee en het was een ouderwets gezellige dag.
Iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om deze dag tot een succes te maken wil ik van harte bedanken. Volgend jaar gaan we dit nog eens dunnetjes over doen.
De komende drie zaterdagen zijn er jeugdtoernooien op ons complex. Kom gerust kijken naar onze aanstormende talenten want het beloven gezellige dagen te worden.

Tot ziens, Albert Blok


 

Van de voorzitter

... dat ik wat van me laat horen, want er is veel gebeurd op de vereniging en er staat nog veel te gebeuren.

Activiteiten
Wat was het gezellig op de Valentijnparty op 14 februari! Iedereen was in een goed humeur, de kantine was schitterend versierd en iedereen heeft genoten van een ouderwets gezellige feestavond. De thuisblijvers hebben echt iets gemist.
Mijn complimenten voor de organisatie en alle mensen die hun medewerking hebben verleend. Grote klasse en zeker voor herhaling vatbaar.

Op 26 februari is onder het motto "De bal is rond, samen sterk en gezond" een fantastische dag voor de jeugd geweest.
Er was een clinic van Sjaak Polak, speeltoestellen, een heerlijke gezonde lunch, gezonde smoothies en een bezoek van ADO Den Haag speler Michiel Kramer die namens ADO en de maatschappij over het project "de Held" belangrijke thema's kwam bespreken.
De kinderen hebben er van genoten. Ook dit was super georganiseerd en mede dankzij de inzet van de mensen van Voor Welzijn en Middin een groot succes geworden.

Op 6 maart  is de strijd om de Haagse Hout "Bierbuikbokaal" geweest. Ook dit was een enorm gezellige avond waarvan de 45 deelnemers met volle teugen hebben genoten. De organisatie en de medewerkers achter de bar hebben een ware topprestatie geleverd. Volgend jaar weer graag!

Houd de posters, website en Facebook pagina in de gaten en zorg er voor dat je bij de volgende activiteit ook van de partij bent!

Aanpassingen accommodatie
Ed Juijn, Hans Mathijssen en Cees Romeijn zijn bezig om de commissiekamer grondig op te knappen.
Het is de bedoeling dat deze ruimte praktischer wordt ingericht zodat deze bruikbaar is om onder andere de computers te plaatsen.
Daarnaast worden er aanpassingen gedaan in onze internetverbinding zodat er binnen enkele weken wifi beschikbaar is voor de bezoekers van Haagse Hout.

Trainers
Nadat ik in december kon melden dat wij het contract met Derk van Ewijk hebben verlengd kan ik nu vertellen dat ook de overeenkomst met Soebhas Ramdhan is verlengd als trainer van het tweede elftal. Hier zijn wij heel blij mee en wensen Soebhas veel succes en plezier bij onze club.

Huishoudelijk reglement
Een commissie bestaande uit Wim Schipper, Wim v.d. Wansem en Wil Rombout hebben zich gebogen over ons Huishoudelijk Reglement (O ja joh, hebben we dat dan? JA) Dit reglement sluit aan op de statuten en beschrijven de rechten en plichten van de leden. Het was inmiddels 15 jaar oud en toe aan een opfrisbeurt. Binnenkort wordt het nieuwe Huishoudelijk Reglement via deze website gepubliceerd waarna de leden dit op de ALV hier hun goedkeuring aan kunnen geven.

Voor deze keer is het weer voldoende en ik zal mij volgende maand weer melden om jullie te informeren over het wel en wee van onze mooie club.

Albert BlokPrint deze pagina Print deze pagina

 
Bezoekers

 1465203 Bezoekers

 52 Bezoekers online

Kalender
Registreren / Inloggen

Opnieuw inloggen
---

Naam :

Wachtwoord


 Aantal bezoekers 65 leden


Bezoekers ingelogd

( niemand )
Sociale Netwerken

Boven