Nieuwsbrief
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
53 Inschrijvers
Nieuws bestuur

Interview Albert Blok met "het Haags amateurvoetbal"
Albert Blok: "Haagse Hout staat er prima voor maar we kunnen ons geen bokkensprongen permitteren" Lees verder ...
Nieuws van de voorzitter Albert Blok
Beste leden, Op 27 november ben ik door jullie gekozen tot voorzitter van de vereninging Haagse Hout.
Een grote verantwoordelijkheid, maar ook een hele grote uitdaging om samen met jullie onze club gezond en swingend te houden.
Er zijn veel leden die zich met volle overgave inzetten voor onze club en dat geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst.

Zonder ook maar iemand te kort te willen doen wil ik er een persoon uitlichten. Hans Mathijsen is de afgelopen weken bezig geweest om de kleedkamers tegeltje voor tegeltje en voeg voor voeg tot op de vierkante centimeter te reinigen. Hij heeft hier al vele uren aan arbeid in zitten en het resultaat mag er zijn. Grote klasse Hans! Ik weet dat er nog een flink aantal mensen zijn die -gewild of ongewild- over vrije tijd beschikken en ik zou deze mensen graag willen aanmoedigen om deze vrije tijd in te zetten voor onze vereniging. We hebben nog genoeg te doen, dus volg het voorbeeld van Hans en neem een taak(je) op je schouders voor de club van ons allemaal.

Onlangs hebben Patrick Eijsackers en ik gesproken met de gemeente Den Haag. Het gevolg hiervan is dat in de eerste weken van het nieuwe jaar een bouwkundige van de gemeente een inspectie zal uitvoeren en hierover rapport zal uitbrengen. Het eerste stapje is gezet en over nieuwe ontwikkelingen houd ik jullie op de hoogte. Op de ledenvergadering heeft oud-voorzitter Wim Schipper aangeboden om een werkgroep te vormen om een vrijwilligersbeleid te formuleren. Als je interesse hebt om aan deze werkgroep (hooguit 2 a 3 avonden) deel te nemen, meld je dan bij mij.

Ook een aantal activiteiten die aanstaande zijn zal jullie niet ontgaan zijn. Wij trappen het nieuwe jaar af met ons succesvolle darttoernooi en op valentijnsdag komt er (eindelijk) weer een spetterende feestavond. Volg om op de hoogte te blijven regelmatig onze website en "like" onze Facebook pagina. Dan wens ik u allen fijne kerstdagen toe en een geweldige jaarwisseling.

Het bestuur wil u graag de persoonlijke voorspoed wensen op onze nieuwjaarsreceptie op 4 januari.

Namens het bestuur
Albert Blok

 

 

Martijn Vollering (31), speler Haagse Hout: "Ik denk dat we met Haagse Hout de juiste flow te pakken hebben"

Geplaatst op vrijdag 21 november 2014 om 20:17 uur

Naam:  Martijn Vollering                                                                                          
Leeftijd: 31 jaar
Woonplaats: Rijswijk
Beroep/opleiding: Finance professional
Vereniging: vv Haagse Hout
Hoelang bij huidige vereniging: 15 jaar
Vorige verenigingen: Tonegido en Vredenburch
Positie veld: Laatste man
Favoriete positie veld: Laatste man


1. Heb je het naar je zin bij Haagse Hout, wat zijn de speerpunten hierin?

Ik heb het harstikke naar mijn zin bij Haagse Hout. Met de meeste spelers speel ik al jaren en wat dat betreft is het een hechte groep. De sfeer is groep en dan komen de prestaties vaak vanzelf. Ieder jaar komen er wat spelers bij en gaan er wat weg. Nieuwe spelers worden snel opgenomen in de groep en ik denk dat dat ook de kracht van deze groep is. Spelers komen na een uitstapje toch altijd weer terug naar Haagse Hout.


2. Wat is een belangrijk kenmerk voor jullie vereniging? Hoe draagt Haagse Hout dit uit?

Haagse Hout is een club met veel vrijwilligers en met leden die veel voor de club over hebben. Plezier staat voorop en het is een club waar iedereen welkom is en iedereen elkaar kent. De club zit duidelijk in de lift en dat merken we aan de enorme groei van de jeugdafdeling.
 
3. Mits je bij vorige verenigingen hebt gespeeld... waar bewaar je de warmste herinneringen bij en waarom?

De warmste herinnering bewaar ik aan het seizoen dat wij met Haagse Hout promoveerde naar de 3e klasse. In dit seizoen kwamen de zaterdag- en zondagselectie bij elkaar en kregen wij een nieuwe trainer (Denis Luhulima). Alle voorwaarden voor een goed seizoen waren aanwezig en alles viel op zijn plaats. We wonnen dat seizoen 2x van de uiteindelijke kampioen en via de nacompetitie (winst op GDA en winst op LSVV) zijn wij toen gepromoveerd. Het hele seizoen zaten we in een flow en in de laatste wedstrijd tegen LSVV moest het gebeuren. De hele sfeer rondom de wedstrijd was erg gaaf om mee te maken. Er was heel veel publiek, vuurwerk en tot 2x toe een achterstand die we goed konden maken en dan daarna de ontlading met bijbehorend feest.


4. Wie is/zijn je favoriete trainer(s) die jou hebben gepasseerd de afgelopen jaren en waarom?

Dat is een lastige vraag. Iedere trainer brengt wel iets met zich mee waar je van leert. Het is dan ook goed om na 2 á 3 seizoenen een nieuwe trainer aan te stellen. De ene trainer vind het systeem (3-5-2 of 4-4-2) belangrijk en de andere trainer vind het groepsproces belangrijker. De manier waarop Denis Luhulima 2 selecties heeft samengevoegd en er een hechte groep van heeft gemaakt vind ik een knappe prestatie. Denis was sterk in het groepsproces maar heeft ook veel voetbal gebracht in de groep.  Hij legde veel verantwoordelijkheden bij de spelers terug. Dit doet de nieuwe trainer Derk van Ewijk ook. Ik vind dit een prettige manier van werken.5. Wat is/zijn de fijnste en/of beste speler(s) waar jij mee speelt of gespeeld hebt en waarom juist zij?

Dat zijn er in de loop der jaren wel een aantal geweest. Als ik nu terug kijk naar mijn begin periode in de selectie kan ik nu wel zeggen dat ik veel geleerd heb van Richard Heppener.  De manier waarop hij speelde en zich ontfermde over de jongere spelers is een voorbeeld voor mij. Hierdoor had hij een bepaalde autoriteit die je tegenwoordig niet meer ziet in het voetbal. Ook kon ik genieten van Ronald Blok. De manier hoe makkelijk hij scoorde en liep te sleuren over dat veld. Verder kan ik genieten van de winnaarsmentaliteit die onze keeper Patrick Tijssen iedere week heeft. Of het nu op de training of in een wedstrijd is, hij wil gewoon altijd winnen! In de loop der jaren heb ik nog veel meer goede voetballers gezien en iedereen heeft zijn eigen kwaliteit en iedereen weet wat hij of zij wat minder goed zijn.


 
6. Hoe omschrijf je jou rol binnen Haagse Hout 1 en sluit dit aan bij jou idee/wensen?

Ik ben één van de oudere spelers en hierdoor wordt er van mij verwacht dat je toch de jongere spelers mee neemt. Ik vind het leuk om de jongere spelers slimmer en makkelijker te laten voetballen. De ervaring die ik heb probeer ik over te brengen. Ik wil altijd winnen en het maakt dan ook niet uit op welke manier.7. Staan jullie op dit moment op de plek die jullie of jij voor ogen hadden, of is de vooraf gestelde doelstelling niet realistisch?

Vooraf had ik niet gedacht dat wij helemaal bovenin zouden meedoen. Op dit moment staan wij tweede op één punt van de nummer 1. Wij hebben nog 4 lastige wedstrijden (tegen de nummer 1, 3, 8 en 9) tot aan de winterstop en dan weten wij waar we staan. Gezien ons spel staan we hier terecht en had er misschien nog wel iets meer in gezeten. Maar in de ene wedstrijd krijg je meer dan je verdiend en de andere keer krijg je te weinig. Er is voorafgaand aan de competitie geen doel gesteld en dat brengt dus ook geen druk met zich mee.


8. Wanneer is het seizoen voor jullie, en voor jou persoonlijk, geslaagd?


Het seizoen is geslaagd als wij tenminste de nacompetitie hebben bereikt. Gezien de kwaliteit van de groep en onze plaats nu op de ranglijst zijn we dat wel verplicht. Ik hoop dat wij dit met zijn allen als selectie voor elkaar kunnen krijgen. Je doet het niet met 11 man maar met de gehele selectie.


9. Wil je verder nog iets kwijt?

Ik denk dat we met Haagse Hout de juiste flow te pakken hebben. Zowel qua groei in de ledenaantallen als met de prestaties. Deze stijgende lijn moeten we met zijn allen vasthouden en dan kunnen we samen mooie dingen gaan neerzetten. Diverse vrijwilligers zetten zich sterk in voor verbetering van de accommodatie en dat verdiend deze club ook.

 

 

 

John Vollering over Haagse Hout, het kleine grote wonder uit Mariahoeve

Midweek-no7

MIDWEEK-INTERVIEW, John Vollering over Haagse Hout, het kleine grote wonder uit Mariahoeve

Interviews,

Toen John Vollering drie jaar geleden voorzitter werd van de vv Haagse Hout schreef de vereniging rode cijfers. Tussen de jeugd en de selectie (toen nog zaterdag en zondag) lag een diepe kloof. Vanaf de leeftijd van 15 jaar tot aan 28 was er eigenlijk geen speler te bekennen. En de vereniging kwam vrijwilligers te kort. De selectieteams draaiden, verborgen op twee velden te midden van torenflats, vrij anoniem mee in de vierde klasse zaterdag en zondag. Er is veel veranderd op het complex aan de Vlamenburg in Mariahoeve. De vv Haagse Hout groeit en bloeit. ,,We zijn aan iets moois begonnen.’’

Zijn taak zit er bijna op. In november draagt John Vollering de voorzittershamer bij vv Haagse Hout over aan Albert Blok. Er ligt, zo erkent hij, ,,een mooie erfenis.’’ ,,Maar”, zo benadrukt de praeses, ,,dat is de verdienste van velen. We hebben het met elkaar gedaan.’’
De club schrijft zwarte cijfers. De jeugd bestaat uit achttien teams. Er is een B1 en een A1. Drie meisjesteams. Er is, ongekend bij de club, zelfs een wachtlijst voor jeugdleden. De zaterdagselectie bestaat uit een voor de vereniging ongekend aantal van 44 man. Het eerste, uitkomend in de 4e klasse, is dit seizoen nog ongeslagen. Elk jeugdteam heeft een trainer en een leider. Vervoer is elke uitwedstrijd geregeld.

Schouders
We hebben er met een aantal mensen de schouders onder gezet’’, verklaart de voorzitter het succes. De boekhouding werd geprofessionaliseerd. Er werd bezuinigd op onnodige uitgaven. Er ging niet meer uit dan er binnenkwam. Er kwam een gericht jeugdbeleid. Kinderen van ouders met weinig geld kregen dankzij de Ooievaarspas toegang. Elftallen werden pas ingeschreven bij de KNVB als er een trainer en leider was, die de gang van zaken rond het team regelen.

 • haagsehout

Vollering: ,,De mensen kwamen en bleven. Ze willen niet meer weg. De nieuwe leden passen zich ook moeiteloos aan. Er heerst een sfeer van ‘ons kent ons’ binnen de club. ,,Ex-leden keerden terug. Daarnaast ‘hielp’ de opheffing van de zondagselectie, een besluit dat vanuit de spelers zelf kwam. Velen van hen spelen nu in het eerste op zaterdag. Daarnaast scheelde het de vv Haagse Hout ook nog geld.”

De vv Haagse Hout is een echte wijkvereniging, ook al komen de leden niet meer alleen uit Mariahoeve en het Bezuidenhout. John Vollering: ,,Ik zag er laatste zelfs één in Scheveningen fietsen in ons tenue.’’ De club heeft inmiddels 493 leden. De scheidende voorzitter wil nog graag de 500ste verwelkomen voordat hij afzwaait. Het ledenbestand bestaat uit een mix van autochtoon en allochtoon. ,,Aan het einde van het seizoen hebben we altijd een jeugddag met eten erbij. Dat maken de ouders zelf. Het voedsel komt uit alle werelddelen. We hebben als beleid, dat er binnen het hek Nederlands wordt gesproken. Er worden zelfs lessen Nederlands voor de ouders aangeboden.’’

 • HH-kunstgras05
 • _MG_6212

   
 • HH-kunstgras05
 •  

Dat laatste past in Vollerings’ visioen, de accommodatie van vv Haagse Hout om te bouwen tot een ‘buurthuis van de toekomst’. ,,De brandweer sport hier al. We doen buitenschoolse opvang. Er zijn gymlessen van scholen. Met de Stichting Voor Welzijn zijn er contacten over het organiseren van activiteiten. Er verdwijnen steeds meer wijk- en buurtcentra. Wij willen die rol gaan overnemen. De eerste gesprekken over het aanpassen van onze accommodatie, zodat die multifunctioneler wordt, zijn gaande.’’

Terug naar het voetbal. Met name op zondag – gevuld door drie elftallen en het damesteam – heeft de vereniging nog ‘ruimte’. Vollering: ,,We hebben contacten met studenten van het Leiden University College. Een groep dames, die daar studeert, zit al bij ons. Nu proberen we een aantal mannen hierheen te halen voor een zondagteam.’’
Dat er ‘leven’ in de vv Haagse Hout zit, beaamt Vollerings’ opvolger Albert Blok. ,,Elke week komen er nieuwe mensen bij. In de beeldvorming zijn we een kleine club. Maar we horen bij de tien grootste in Den Haag. We zijn springlevend. We willen ook een brug slaan tussen autochtoon en allochtoon. De integratie helpen. Mensen doen hier allemaal mee.”

De nieuwe voorzitter heeft desondanks nog wel wat wensen. De accommodatie noemt hij ‘niet meer van deze tijd’: te klein en verouderd. Er moet iets nieuws komen. Daarnaast wil hij vooral bij de ‘oudere jeugd’ kwalitatief betere trainers. En een promotie van het eerste naar de derde klasse is ook een wens. Blok: ,,Wij zijn geen hemelbestormers. Deze club moet aanvoelen als een warm bad. Een huiskamer waar mensen hun sores vergeten.’’ John Vollering knikt instemmend. Zijn conclusie: ,,Het loopt lekker. Mensen doen mee. Bedenken dingen. Organiseren. Er is nu een lid dat een Facebookpagina vv Haagse Hout heeft opgezet.’’


 

 

We zijn lekker bezig!

Beste leden,
Het seizoen 2014/2015 is een aantal weken onderweg en er is al ontzettend veel gebeurd, dus het is de hoogste tijd om u even bij te praten.

Voetbalzaken
De selectie is gestart met 44 (!) man. Ik kan mij niet herinneren dat we ooit zo'n grote selectie hebben gehad. Het is dan ook een grote uitdaging voor de technische staf om iedereen tevreden te houden, maar daar gaan we voor.
Om alles in goede banen te leiden zijn er een aantal kleine wijzigingen aangebracht. Op de dinsdagavonden traint de selectie en de A-junioren onder leiding van hoofdtrainer Derk van Ewijk. Hij wordt geassisteerd door Soebas Ramdhan en Willem van Dijk. Ook de donderdagavond trainingen worden druk bezocht. Er zijn avonden geweest dat er meer dan 100 leden aan het trainen waren. Dat stemt het bestuur zeer tevreden, maar wij realiseren ons ook dat we met twee velden en vier kleedkamers op (over) het maximum zitten. Hierover verderop meer.

Op zaterdagen leidt Derk het eerste elftal en wordt geassisteerd door Stefan Groeneveld (leider), Brigitte Vollering (verzorging) en Peter Rombouts (assistent-scheidsrechter). Soebas leidt het tweede elftal en wordt bijgestaan door Aziz Battouy (leider) en Ramsay van Rhijn (assistent-scheidsrechter). We zijn in elk geval lekker van start gegaan. Het eerste elftal is op dit moment nog ongeslagen en staat op een gedeelde twee plaats. Het tweede elftal heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de beker. Ga zo door mannen!

Ook de jeugd-afdeling is het seizoen begonnen en werkt eerst een bekerprogramma af. Aan de hand van de resultaten in de beker wordt de poule-indeling voor de competitie gemaakt. We zijn begonnen met 18 (!) jeugdteams en ook dat is een aantal dat al jaren niet meer is voorgekomen.

De zaterdagen zitten stampvol waardoor we momenteel een wachtlijst hanteren voor nieuwe leden. Een luxe probleem dus. Wat geen luxe probleem is, is dat Haagse Hout dringend staat te springen om een leider voor de A-junioren. We kunnen deze jongens niet zonder leider de competitie in sturen en het zou doodzonde zijn als we wegens gebrek aan een leider geen A-team meer zouden hebben. Dus heeft u tijd en wilt u de helpende hand toesteken meldt u dan bij de jeugdvoorzitter Monica van Gessel.

Ook de dames hebben de positieve lijn weer opgepakt. Wekelijks zijn er nieuwe enthousiastelingen op de training te begroeten en gaat Rob Hagg, geassisteerd door Marja Hoogendoorn, er weer een mooi seizoen van maken.

Bestuurszaken
Afgelopen week heeft onze penningmeester Martijn Vollering de cijfers van vorig seizoen aangeboden aan Wil Rombout, de voorzitter van de kascommissie. Samen met de andere leden van de kascommissie Jan-Willem Pauptit en Pieter Boutier gaat hij nu controleren of de penningmeester en zijn team (Peter Laponder, Stefan Groeneveld en Per Akesson) hun werk goed gedaan hebben en eventuele aanbevelingen formuleren. Binnenkort zullen wij een datum communiceren waarop de Algemene Ledenvergadering gehouden zal worden. Wij mikken of een donderdagavond begin november. Op deze ALV zal ik me verkiesbaar stellen als voorzitter. Na het (kritische) stukje dat ik in april op de site heb geplaatst is er veel ten goede veranderd en zijn er veel leden die in actie zijn gekomen. Dit heeft mij doen besluiten om te proberen om in de voetsporen van John Vollering (die gelukkig actief als bestuurslid zal blijven) te treden.

Ik loop het gevaar om een aantal mensen te vergeten, dan bijvoorbaat al mijn excuses, maar ik vind het toch van belang om een aantal van deze positieve wendingen te benoemen.

Hans Mathijsen heeft aangeboden om de barbezetting te coordineren. Dit is een hele lastige klus en ik ben heel blij dat Hans dit wil overnemen. Het aantal vaste medewerkers neemt elk jaar af en overbelasting van deze mensen ligt op de loer. Het is eigenlijk vreemd dat een club met meer dan 400 leden moeite heeft om het barrooster rond te krijgen. Ik roep u hierbij dan op om u bij Hans aan te melden om een keer in de vier weken een ochtend of middag achter de bar te helpen. Ik pik nu even de slogan van Basic Fit................KOM OP NOU!

Sirpa v.d. Steen en Steve Mertakusuma hebben vorige week de Haagse Hout Facebook pagina gelanceerd en zullen deze ook beheren. Binnen een week waren er al 120 likes! De Facebook pagina zal een belangrijke rol spelen in de communicatie met en door de leden. Dus beste mensen. Ga naar Facebook en like ons!

Jamey van Beugen heeft de rol van scheidsrechterscoodinator op zich genomen. Dit betekent dat Jamey ervoor zorgt dat bij alle thuiswedstrijden een scheidsrechter aangesteld is. Tevens zorgt hij ervoor dat nieuwe scheidsrechters opleiding en begeleiding krijgen. Een heel belangrijke taak want we weten allemaal dat je zonder scheidsrechter niet kunt voetballen.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de dug-outs op veld 1 er niet meer uitzien. Peter Rombouts, Ed Juyn en Ton Huisman gaan hiermee aan de slag en binnenkort mogen de dug outs weer gefotografeerd worden. Klasse mannen!

Als laatste wil ik noemen dat op initiatief van Patrick Eijsackers verkennende gesprekken met diverse instanties gevoerd worden om te komen te ver- of nieuwbouw van onze accomodatie. Monique van Nunspeet, Monica van Gessel en John Vollering zijn hier ondersteunend in en waarschijnlijk worden hier nog meer mensen aan toegevoegd. Als hier meer over te melden is dan horen jullie dit natuurlijk. Dit waren zo maar een aantal zaken die aangeven dat Haagse Hout stevig aan de weg timmert en leeft!

Als laatste wil ik nog melden dat onze "Golden-oldies" Cees Romijn en Thijs Quispel momenteel met gezondheidsproblemen kampen. Zij zijn daarom op zaterdagen niet inzetbaar en dat is een groot gemis. Aan iedereen dan ook de vraag om de helpende hand toe te steken. Dat kan al door gewoon geen rommel te maken. Cees en Thijs, veel succes met jullie herstel!

Met vriendelijke groet,
Albert Blok

 

 

De bal gaat weer rollen!!!
Voor velen zit de vakantie er alweer op of loopt die ten einde. Een enkele bofkont heeft het nog voor de boeg! Duidelijk is in ieder geval, dat het nieuwe voetbalseizoen weer voor de deur staat en daarmee het verenigingsleven weer op gang komt.


We hebben afscheid genomen van leden (soms gestopt, soms overgestapt naar een andere club), maar zeker ook een groot aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Dit zowel bij de jeugd, de dames als bij de senioren. Wij heten alle nieuwe leden van harte welkom en hopen voor vele jaren op een sportief, meewerkend en enthousiast lidmaatschap.

De selectie is op orde gebracht met ook hier een flink aantal nieuwe gezichten. Erg leuk is het, om na vele jaren, weer doorstroming van de A-junioren te zien! Wij wensen de nieuwe trainer Derk van Ewijk, de overige stafleden en de selectie succes toe voor het komende seizoen.

De training is weer begonnen voor de senioren, de dames starten volgende week en vanaf 1 september, wanneer de schoolvakantie ten einde is, zal ook de jeugd weer gaan starten.

Op bestuurlijk niveau staat er het komende seizoen het een en ander op stapel. Zo zal er een nieuwe voorzitter gekozen moeten worden. Het bestuur is doende een breder draagvlak te creëren om de vereniging draaiende te houden en hoopt op de eerstvolgende algemene ledenvergadering daar het model van voor te kunnen leggen.

Meewerken om de vereniging draaiende te houden is en blijft een zaak van groot belang! Het wordt zo makkelijk gezegd: “vele handen maken licht werk” en dat is ook nog eens een waarheid als een koe. Allemaal kunnen we, in kleine of wat grotere mate, een steentje bijdragen. Met z’n allen zijn we namelijk toch de vereniging Haagse Hout! Dus ……….. help mee met bijvoorbeeld je kleedkamer, de kantine, het terras, het terrein schoon te houden. Met zorg voor het voetbalmateriaal, met het eens fluiten van een wedstrijd, met het draaien van een kantinedienst eens in de 4 a 6 weken, met het vervoeren van de jeugdspelers naar de uitwedstrijden, met het uitvoeren van een klusje, met het (mede)organiseren van bestaande of nieuwe activiteiten, enz., enz.

Naast het hebben van voldoende medewerking is het financieel op orde houden van de vereniging ook een zaak die voortdurende aandacht vraagt. Deze aandacht wordt weliswaar voornamelijk door het bestuur (samen met de financiële commissie en de kascommissie) gegeven, maar ook hierin kunnen alle leden van Haagse Hout een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door eens bij een werkgever, winkel, bekende te informeren naar belangstelling voor een vorm van sponsoring. Een signaal van belangstelling doorgeven is voor het bestuur / de sponsorcommissie al voldoende om er dan werk van te gaan maken.

Contributie: Ook het tijdig voldoen aan de contributieverplichting door alle leden, draagt bij aan een financieel gezonde vereniging. LET OP: in september wordt de contributie ineens (automatische incasso) en voor de kwartaalbetalers geïnd!!! Niet tijdig aan deze verplichting voldoen, gaat leiden tot een hoger bedrag en een speelverbod! Ook de leden, die met een Ooievaarspas bij ons spelen, dienen deze op korte termijn te laten scannen, anders volgt hier ook een speelverbod!

Voor de volledigheid de contributiebedragen voor het seizoen 2014 - 2015, zoals die afgelopen seizoen op de ledenvergadering is vastgesteld:

Senioren (dames en heren):          € 200,--
A-, B- en C-junioren:                         € 130,--
D-, E- en F-junioren:                         € 110,--
F 2000:                                                €   50,--
Zaalvoetbal:                                        € 180,--
Veld- en zaalvoetbal:                         € 320,--

Niet spelende leden en/of donateurs: €   55,--

Hoewel een ieder die het betreft er al aan herinnerd is, hierbij nogmaals: geen pasfoto ingeleverd, betekent het niet (op tijd) hebben van een geldige spelerspas, betekent: niet voetballen!!!

Balsponsoring: Met het werven van balsponsors voor het nieuwe seizoen is alweer een start gemaakt: een onmisbare bron van inkomsten! Vorig seizoen hadden we er iets meer dan 20. Het streven voor het seizoen 2014 – 2015 ligt op (meer dan) 30. Met z’n allen moeten we dit toch minstens kunnen halen!?!?

Voor € 50,-- is iemand al balsponsor, met vermelding van de naam in ons clubgebouw en op de website. Ballen kunnen gesponsord worden voor een specifieke wedstrijd van ons 1e elftal, voor een afdeling van de club of voor het algemeen belang.

Op dit moment staat de teller op 8, maar ik hoop dat die, met ieders medewerking, snel zal oplopen:

 • Het zeemanshuis, Dick Dijkhuizen
 • Ton Huisman (schilderwerken),
 • Albert Blok (bestuurslid)                                                       wedstrijd: Leidsche Boys             
 • Brigitte Vollering (verzorgster selectie)
 • KAB accountants en belastingen (bal voor dames)
 • Vuyk juweliers
 • Rijans                                                                                       wedstrijd: Oosterheem
 • Creastand
   

Al met al toch weer een heel verhaal. Rest mij allen nog alle leden, spelers en niet spelers, een sportief en gezellig seizoen toe te wensen!!!

John Vollering, voorzitter

 

 

Dringende oproep aan alle leden. (door Albert Blok)
Beste Leden en medewerkers,

De laatste maanden wordt mij vaak gevraagd of ik voorzitter van Haagse Hout wil worden. Hier heb ik steeds negatief op gereageerd. Sterker nog, in de laatste Algemene Ledenvergadering heb ik zelfs kenbaar gemaakt dat ik volledig stop met mijn bestuursfunctie.

De reden van mijn vertrek uit het bestuur is dat (hoewel er positieve uitzonderingen zijn) ik het wel gehad heb met het feit dat er te vaak een gebrek aan medewerking, enthousiasme en saamhorigheid is.
Ik vind dat wij geen vereniging meer zijn maar een verzameling elftallen/individuen die alleen naar zichzelf kijken en niet naar de club. Als bestuurslid ben ik er niet in geslaagd om deze ontwikkeling te keren en ik zie het dan ook volledig de verkeerde
kant op gaan. Dan moet ik concluderen dat ik niet meer op mijn plek ben.

Voor mijzelf is dat niet erg, mijn beslissing voelde als een opluchting. Als bestuurder ben je immers aansprakelijk voor het reilen en zeilen van de club en daar ben ik dan maar mooi vanaf. 

Voor de club doet het me pijn. Ik ben er van overtuigd dat Haagse Hout de potentie heeft om als een van de laatste 20 clubs in Den Haag sterk overeind te blijven. Waar andere clubs bij bosjes om dreigen te vallen ben ik bijvoorbeeld uitermate trots op
het feit dat we in tijden van economische crisis erin geslaagd zijn om Haagse Hout financieel gezond te krijgen en te houden.

Om die potentie te realiseren moet er een kentering komen in ons doen en laten als leden van de vereniging.

Onze club heet VV Haagse Hout. De eerste V staat voor Voetbal en de tweede V voor Vereniging. Die eerste V geloof ik wel, maar de tweede V moet danig opgepoetst worden. Volgens Wikipedia is een vereniging "Een verzameling van mensen die zich met een bepaald doel georganiseerd hebben".

Als je besluit om je aan te sluiten bij een vereniging maak je dus deel uit van een organisatie en dien je het doel na te streven dat wij gezamenlijk hebben geformuleerd. Deze spirit mis ik bij een groot aantal leden. Dat is dood- en doodzonde. Haagse Hout is een unieke club met een ontspannende-, sportieve- en sociale functie waar veel mensen vriendschappen voor jaren aan overhouden.

Dit gezegd hebbende zou het niet logisch zijn om voorzitter te willen worden. Ik weet zeker dat veel mensen mijn mening delen. Dat blijkt al uit het feit dat kandidaat-opvolgers van John zich nou niet bepaald in rijen van drie voor de bestuurskamer hebben opgesteld. Eerlijk gezegd, als je ziet wat John (en hiervoor Danny) allemaal op zijn bordje geschoven krijgt, moet je bijna wel een halve gare zijn om het voorzitterschap van onze club te ambieren. 

Maar wat dan? Ik kan het ook niet aanzien dat onze club naar de filistijnen gaat. Daarvoor houd ik teveel van Haagse Hout waar ik in 1999 deel heb uitgemaakt van de fusiewerkgroepen. Voorzitter worden? Niet op de manier zoals het nu gaat. Ben ik wel geschikt? Zelf twijfel ik hier enorm over, maar dat hoef ik gelukkig niet zelf uit te maken. De leden van de vereniging kiezen de voorzitter en elke vereniging krijgt die voorzitter die het verdient. 

Met John heb ik besproken dat we het een nieuwe voorzitter zo aantrekkelijk mogelijk moeten maken. Dit betekent dat we alle functies binnen onze club ingevuld moeten hebben en we dan aan een nieuwe voorzitter kunnen presenteren dat de organisatie staat en er dus alleen nog maar een leidinggevende ontbreekt. John is momenteel druk bezig om hier invulling aan te geven, dus stel hem en je club niet teleur als je wordt benaderd. Naast John, die wel als bestuurslid aan wil blijven, is er een secretaris met een kennis en ervaring die zijn weerga niet kent, hebben we een dijk van een penningmeester, is er een jeugdvoorzitster die ik persoonlijk aanbid en hebben we Ilse die met haar doelgerichte aanpak en enthousiasme een boost geeft aan onze club.

Maar dan zijn we er nog lang niet..... Het moet echt anders. VV Haagse Hout 2.0 moet van de grond komen met leden die deel uitmaken van een organisatie die hetzelfde doel nastreven. Negativisme, egoïsme, parasitisme, apathie en slachtoffergedrag kunnen we missen als kiespijn. Van onze leden verwacht ik constructief, verantwoordelijk en positief gedrag. Raadpleeg gerust Google als sommige woorden je niet bekend voorkomen, dat doe ik ook. Wikipedia zegt bij het woord voorzitter : "een voorzitter ook wel Preses, Rector of President is de leider van een organisatie. Leidt het Dagelijks Bestuur van de organisatie en leidt vergaderingen".

Nou.... dat is dan duidelijk. Het is alleen maar een beetje leiden dus het stelt eigenlijk niet zoveel voor. Je doet eigenlijk zelf niets. Dat spreekt mij dan wel weer aan. Als ik een kwaliteit heb, dan is het wel niets doen.

Geloof me.... ik ga ook niets doen. De leden moeten het met elkaar doen. Met mensen die graag willen, eerlijk en oprecht zijn en een hart voor de club hebben. Als je niets wilt doen kun je het beste voorzitter worden. Dus .... opstelling in rijen van drie dan maar.  Wanneer jullie je in deze lijn kunnen herkennen, dan stel ik mij kandidaat om voorzitter te worden van de club die niet de mooiste is van allemaal maar dat wel kan worden. Na dit betoog verwacht ik eigenlijk wel dat er nog meer mensen getriggerd worden om lekker op het pluche te gaan zitten en die zich ook kandidaat stellen.

Met vriendelijke groet,

Albert Blok


 

 

Belangrijke mededeling van het bestuur
Beste leden van Haagse Hout,

Het seizoen 2013 – 2014 loopt langzaam ten einde. Op sportief gebied heeft dat al kampioenen opgeleverd en er zijn
er nog meer te verwachten. Ook staan er nog enkele activiteiten te wachten, bijv. de actie met de spelerskaarten,
het jeugdkamp en de vriendendag. Maar ook komt, zoals op de laatste algemene ledenvergadering gemeld, het einde
in zicht voor het lidmaatschap van het bestuur van Albert Blok (voetbalzaken / kantinerooster)  en John Vollering (voorzitter).
Beiden zullen, na inzet gedurende enkele jaren, aan het eind van het seizoen, 30 juni a.s., hun functie neerleggen.

Zij zullen zeker lid van onze club blijven, waar Albert zijn rol bij de veteranen zal blijven spelen en beschikbaar zal blijven
voor het een en ander en John, mits gewenst, een andere functie in het bestuur overweegt.
Deze plaatsen moeten wel opnieuw ingevuld worden, maar daarin blijft het angstig stil. Dit is dan ook een oproep aan
alle leden: ER ZIJN NIEUWE BESTUURSLEDEN NODIG! Wie daar meer over wil weten, kan contact opnemen met één van
de huidige bestuursleden. Het zal toch niet gebeuren dat onze mooie club stuurloos gaat worden?
 

 

Nieuwsbrief maand September Lees verder >>>
 


Alle hens aan dek
De zomerstop is aangebroken. Even geen voetbal op Haagse Hout, maar dat betekent niet dat er stilgezeten wordt. De ledenvergadering van 6 juni jl. alleen al houdt het bestuur in hoge mate bezig, maar ook de afwikkeling van het seizoen 2012 – 2013 en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

 

Mooie dingen bij de club:

 • Een 10-tal nieuwe leden hebben zich aangemeld voor de selectie van Haagse Hout, waarmee de selectie qua aantal spelers voor 2 elftallen op sterkte is gebleven. We heten de nieuwe leden van harte welkom en wensen hen een gezellige en sportieve tijd bij onze club toe.
 • Naar het zich laat aanzien start de jeugdafdeling komend seizoen met een compleet nieuw A-elftal. Een aantal oud leden heeft zich met vrienden aangemeld, compleet met begeleiding. Dat betekent dat we teams hebben in alle leeftijdscategorieën!!! Welkom A-spelers en heel veel plezier toegewenst!
 • Naast nieuwe selectiespelers en het A-elftal begroeten we ook nog nieuwe leden die een plek in gaan vullen in diverse teams bij de jeugd, de dames en de senioren. We wensen jullie vele jaren tevreden lidmaatschap bij onze club toe!
 • Onlangs hebben 6 jeugdleiders het KNVB diploma “pupillentrainer” behaald. Hiermee zal de jeugd nog deskundiger de beginselen van de mooie voetbalsport bijgebracht worden. Deze heren: Marco van ’t Hoog, Peter Damsteeg, Mark McLean, Rene van Nunspeet, Michiel van Oosterwijk en Patrick Eijsackers nogmaals van harte gefeliciteerd. Dat we nog vele jaren van jullie enthousiasme en deskundigheid gebruik mogen maken bij Haagse Hout!
 • Met medewerking van Richard van Dijk hebben we een donatie ontvangen van de ING voor een bedrag van € 750,--. Hiervoor zullen (o.a.) nieuwe netten voor de kleine trainingsdoeltjes aangeschaft worden en verbetering van de toegang naar de kantine aangebracht worden. Dank hiervoor!
 • Wederom hebben we een financieel aantrekkelijk Gerritse toernooi op ons complex gehad, een ouderwets gezellige Vriendendag achter de rug, een geslaagd meisjestoernooi verspeeld, een gezellig en sportief prima verlopen reis naar België van de C-jeugd achter ons en een kampioenschap gevierd van de E3 jeugd en de zaterdag veteranen. Nogmaals proficiat!

 

Maar het is niet alleen zonneschijn bij Haagse Hout.

 • Helaas heeft de selectie het vorig seizoen gewonnen terrein (promotie naar de 3e klasse) weer prijs moeten geven. Vol goede moed gaan zij het komend seizoen de strijd aan in de 4e klasse A. Laten we hopen een beetje het Volendam van Den Haag te zijn: heen en weer; wat opnieuw promotie naar de 3e klasse zou betekenen. De plek waar Haagse Hout de komende jaren toch graag een stabiele rol in wil spelen.
 • Een aantal spelers heeft het lidmaatschap van onze club opgezegd en dat ervaren we altijd als jammer. Voor hen die elders gaan voetballen: veel succes en bedenk dat onze deur altijd openstaat voor een terugkeer!

 Hoe staat de club ervoor?

Dit was al eerder bij het bestuur bekend, maar kwam op de ledenvergadering van 6 juni jl. ook bij de aanwezigen duidelijk voor het voetlicht.

Op velerlei gebied is het alle hens aan dek!!!

Hoewel we nog steeds beschikken over een flink aantal vrijwilligers, waar we zéér blij mee zijn, is de medewerking van de leden van onze club onder de maat. De kar wordt momenteel door te weinig mensen getrokken en dat leidt, zeker bij de bestuursleden, tot overbelasting. Op teveel terreinen moet er ingesprongen worden, zaken worden ad hoc aangepakt, maar dan is er weer te weinig tijd het volledig af te handelen, het geheel glipt door de handen en kansen blijven liggen. Dit leidt tot frustratie en dat kan weer leiden tot afhaken. Zover willen we het niet laten komen, maar dan is het hoog tijd voor actie door velen.

Waar denken we dan zoal aan:

 • Barcommissie en barbezetting,
 • Activiteitencommissie
 • Sponsorcommissie,
 • Accommodatiecommissie,
 • Materiaal beheer,
 • Schoonmaakmedewerkers,
 • Begeleiders jeugd / senioren,
 • Contactmannen,
 • Gastheren / gastvrouwen,
 • Klussers,
 • Een raad van “ wijze mannen en vrouwen”
 • Bestuursleden.

Taken hoeven niet zoveel tijd te kosten, zeker niet als er voldoende mensen beschikbaar zijn. Een mooi voorbeeld is de onlangs in het leven geroepen financiële commissie. 4 leden, onder aanvoering van de penningmeester, beheren onderdelen van de financiële huishouding van de club en dat kost ze 1 a 2 uur per maand.

Het bestuur wil “ besturen”, wil de grote lijnen van de club uitzetten en monitoren, waardoor er tijd overblijft om zaken, die voor de langere termijn voor de club van belang zijn, de juiste aandacht te bieden. Daar komen wij nu niet aan toe en dat brengt de continuïteit van de club in gevaar.

We zijn ons ervan bewust, dat een verhaal als dit geen stroom aan nieuwe medewerkers oplevert, maar we willen het wel met jullie delen. In het komend seizoen zullen we hier persoonlijk of via bijeenkomsten op terugkomen. Maar laat duidelijk zijn dat het 5 voor 12 is!

Ook de financiële situatie van de club baart ons zorgen. Gelukkig zijn we schuldenvrij, maar het verdient alle aandacht en een uiterst zuinig beleid. Het afgelopen seizoen is het het bestuur gelukt op onderdelen bezuinigingen door te voeren en dat zullen we voort moeten zetten. Aan de andere kant echter hebben we te maken met stijgende kosten en sterk dalende kantine-inkomsten. Het voldoen aan de contributieverplichtingen, volgens mij voor een ieder bekend als je lid wordt van een club, blijft een moeilijke zaak. Het hier achteraan zitten, vraagt zeer veel tijd en energie (wat mijns inziens niet nodig zou moeten zijn). Dit is toch een stuk eigen verantwoordelijkheid van de leden?

Onverwacht zijn we geconfronteerd met een torenhoge aanslag voor energiekosten. Gelukkig buigen zich 2 leden over deze kwestie en hopen we dat hier een aanvaardbare oplossing voor gevonden wordt.

Al met al: er moet nog meer bezuinigd worden.  Er moeten nieuwe budgetten / inkomstenbronnen aangeboord worden om de financiële huishouding op orde te houden, waarvoor medewerkers nodig zijn.  Bij dat alles ontkomen we niet aan een voorstel de contributie voor het seizoen 2013 -2014 te verhogen. Op de ledenvergadering van 6 juni jl. is dit al aangekondigd. Op de eerstvolgende ledenvergadering (naar verwachting vroeg in het seizoen 2013 – 2014) zal dit een agendapunt zijn. Daar zal een voorstel voor een gemiddelde 10% verhoging naar voren gebracht worden.

 

Zijn we in mineur? Dat nog niet, maar het roer moet om en daar hebben we alle leden van onze mooie club keihard voor nodig. Laat het een aanzet zijn Haagse Hout te laten zien waartoe we in staat zijn

Fijne vakantie!!!

 

Namens het bestuur van vv Haagse Hout:

John Vollering,

voorzitter.


 
Bezoekers

 2270549 Bezoekers

 55 Bezoekers online

Kalender
Registreren / Inloggen

Opnieuw inloggen
---

Naam :

Wachtwoord


 Aantal bezoekers 65 leden


Bezoekers ingelogd

( niemand )
Sociale Netwerken

Boven